Biografie

v.l.n.r. Marc de Regt, Zjenja Guberman en Robert Müter
Het is bijna niet voor te stellen dat er van de muzikale grootheid die Nederland in de jaren 60 uitstraalde niets meer is overgebleven. Bands als Q65 en The Outsiders, die wereldwijd werden beschouwd als het beste en ruigste van de Beat, hebben nauwelijks hun schaduw vooruit weten te werpen. Het terziele gaan van The Kliek in 1996 leek het einde te zijn van de laatste smeulselen van de roemruchte Nederbeat.

Helaas voor de mensen die blij waren er vanaf te zijn heeft het Amsterdamse Kek 66 de beat teruggebracht op de Nederlandse poppodia. Vooral veel van de kleine, slecht verlichte, half gekraakte, half afgebroken rotzaaltjes hebben het reeds geweten en het afgelopen jaar in toenemende mate ook de grotere zalen in het land. Het onstuimige succes heeft in vijf jaar al geleid tot enkele singles en twee elpees (uiteraard ook en vooral op vinyl) en binnen- en buitenlandse toernees.

Zanger/gitarist Robert Müter, bassist Marc de Regt en drummer Zjenja Guberman overtuigen als vertolkers van een vergeten genre. De van passie doordrenkte garageherrie, de onaangepastheid van de onschuldig ogende adembenemende jongelingen en hun sobere doch opzwepend vitale show, weten steeds weer een nieuw publiek buiten zinnen te brengen.

De activiteiten van de band staan momenteel op een laag pitje. Zie "nieuws" voor de huidige stand van zaken.
Nadere informatie: GRABO Enterprises
1e Helmersstraat 150hs
1054 EJ Amsterdam
tel. 020-6850283